"Dolfijnondersteunende Therapie"

Dolfijn ondersteunde therapie is een bijzondere therapie voor kinderen/jongeren met beperkingen en speciale behoeftes. Er wordt een intensieve, op maat gemaakte, therapie aangeboden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende therapievormen, gecombineerd met de interactie met een dolfijn. De dolfijn is de motivator en de beloning voor het gewenste gedrag (lichamelijk, mentaal en emotioneel).

Dolfijnen kunnen een grote bijdrage leveren aan het maken en verbeteren van contact met de kinderen. Ten eerste roept een dolfijn voor veel kinderen (en volwassenen) affectie op, mogelijk door hun vriendelijke uiterlijk en het gericht zijn op contact. De meeste kinderen willen de dolfijn graag aaien of vis geven. Omdat de kinderen gemotiveerd zijn om iets met de dolfijn te doen, werkt de dolfijn als sterke stimulus voor het volbrengen van opdrachten.

€0

opgehaald

0

producten verkocht

0

mensen doen mee

doelbedrag: €1000,-

Over de iniatiefnemer

Stichting Tess zamelt geld in om voor kinderen met een beperking van 4 tot en met 18 jaar dolfijnondersteunde therapie bij het Curacao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC) mogelijk te maken. Deze dolfijnondersteunde therapie heeft bewezen een belangrijke aanvulling op de dagelijkse ontwikkeling van kinderen met beperkingen te zijn en voor een hogere kwaliteit van leven voor kind, ouders en hun omgeving te zorgen.

Steun dit project

Onderstaande producten /diensten zijn door ondernemers speciaal geselecteerd voor dit project. Je kunt ook alle andere producten in de shop kopen en daarmee dit project steunen.