"Tovertafel voor ouderen"

Door dementie ontstaan taalproblemen. Dit geldt zeker in het geval je Nederlands niet als moedertaal hebt. Je valt in die situatie terug op je moedertaal, bijvoorbeeld Turks, Engels of Fries! Het kan dan lastig zijn om contact te hebben met je omgeving. Dat kan voor onbegrip en spanning zorgen. Met eenzaamheid tot gevolg.

Het spelen van een spelletje ganzenborden of samen zingen is dan een onmogelijke opgave. In dat geval is De Tovertafel een uitkomst. De Tovertafel is een zorginnovatie die mensen met dementie met elkaar en hun omgeving verbindt. De spellen hebben als doel om apathie binnen de doelgroep te doorbreken. De interactieve spellen stimuleren fysieke activiteit en sociale interactie. De bewegende beelden zorgen voor gezelligheid en een vrolijke sfeer.

De mensen aan tafel gaan spontaan meedoen. Samen vlinders vangen, een strandbal overgooien, herfstblaadjes opvegen, iedereen kan meedoen. Een computer projecteert beelden op tafel.
De sensoren volgen de arm- en handbewegingen van de mensen die aan tafel zitten en reageren daarop. De mooiste beelden en grappige voorwerpen worden tevoorschijn getoverd en verdwijnen weer als mensen ze aanraken. Dan verschijnen nieuwe beelden. Lichtprojecties verleiden ouderen met dementie tot sociale interactie en brengen hen op speelse manier in beweging.

€0

opgehaald

0

producten verkocht

0

mensen doen mee

doelbedrag: €8000,-

Over de iniatiefnemer

Met het ontmoetingscentrum van Beytna willen wij de zelfstandig wonende senioren uit hun eenzaamheid en isolement halen en in contact brengen met andere lotgenoten. Wij willen ze ondersteunen in het krijgen van energie door middel van het aanbieden van allerlei activiteiten en beweging. Daarnaast willen wij ook de (eventuele) mantelzorger ontlasten.

Steun dit project

Onderstaande producten /diensten zijn door ondernemers speciaal geselecteerd voor dit project. Je kunt ook alle andere producten in de shop kopen en daarmee dit project steunen.